top of page

Com aconseguir una bona actitud?

Updated: Apr 13, 2021



Actitud. Segurament has sentit i/o utilitzat aquest concepte alguna vegada o diverses vegades en la teva vida. El concepte actitud agafa importància no sols en l'esport, sinó també en el nostre dia a dia. A més, aquesta paraula dóna molt de si: hi ha persones que escriuen, donen xerrades o conferències sobre ella, intentant "ajudar" altres persones a canviar la seva actitud.


En l'àmbit d'esport, molt sovint els mals resultats s'atribueixen a l'actitud. No fa molt vaig poder llegir unes declaracions de Mourinho on parlava precisament d'això. En el titular del periòdic en qüestió es pot llegir: “Mourinho arremet contra l'actitud del seu equip”. Si vols veure el vídeo on es parla d'això deixo l'enllaç a continuació: Mourinho arremete contra la actitud de su equipo



Ja sigui vista com una cosa beneficiosa (en cas que es percebi com a bona actitud) o com una mica més exempt (en cas que es percebi com a mala actitud), Què significa la paraula actitud? Si consultem a la Reial Acadèmia Espanyola, aquesta ens diu el següent: “disposició d'ànim manifestada d'alguna manera”. Aquesta definició és vaga i una mica arbitrària, ja que es dóna valor a alguna cosa que no és observable i per tant s'infereix. Ara bé, l'única manera d'inferir una actitud és observant la seva conducta. Podríem dir que l'actitud atén un patró de conducta particular, el qual s'ha anat aprenent.


Per a aconseguir que algú tingui una bona actitud, en l'esport o en la vida, primer cal detectar quines conductes representen aquest tipus d'actitud per a aquesta persona. No tothom entén la bona actitud de la mateixa manera. Per tant, el que és una bona actitud per a una persona, pot ser que no ho sigui per a una altra. Inculcar la “bona actitud” sense abans indagar en la persona és caure en l'error. És important conèixer quines conductes són aquelles que s'associen a una bona actitud perquè aquesta persona sàpiga que ha de fer per a tenir-la. A més, podrem planificar un treball perquè aquestes conductes que portaran a una bona actitud es repeteixin en el temps. D'aquesta manera, aconseguirem que aquesta persona manifesti aquesta bona actitud en totes les situacions en les quals s'hagi treballat.

98 views0 comments
bottom of page